Ovo su igrači PLBiH sa najviše reprezentativnih nastupa

Ovo su igrači PLBiH sa najviše reprezentativnih nastupa

Samir Merzić (Četiri utakmice)

Dž. Mrakić

Mnogi fudbaleri širom svijeta, koji su u poznim igračkim godinama, odluče karijeru nastaviti i završiti u domaćem takmičenju ili pak u nekoj egzotičnoj zemlji.

Lijevi bek mostarskog Veleža nastupe u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine baš i neće pamtiti 

po dobrome, bar što se rezultatskog aspekta tiče. Za nacionalni tim odigrao je četiri susreta, u kojima su naši reprezentativci zabilježili sva četiri poraza.

Svoj debi upisao je u 23. godini, kao igrač čeških Teplica. Pod vodstvom Fuada Muzurovića, 13. oktobra 2007. godine u kvalifikacijskom porazu od Grčke (3:2), odigrao je 27 minuta.

Odigrao je po 90 minuta u narednim porazima protiv Norveške (0:2) i Turske (1:0), dok je posljednji susret zabilježio u teškom porazu od Japana (3:0) u prijateljskom susretu 30. januara 2008. godine. 

U karijeri je nosio dresove Teplica, Amkara, Senice, Stjordalsa i Usti nad Labema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi