Ovo su igrači PLBiH sa najviše reprezentativnih nastupa

Ovo su igrači PLBiH sa najviše reprezentativnih nastupa

Zajko Zeba (Pet utakmica)

Dž. Mrakić

Mnogi fudbaleri širom svijeta, koji su u poznim igračkim godinama, odluče karijeru nastaviti i završiti u domaćem takmičenju ili pak u nekoj egzotičnoj zemlji.

Motor najprijatnijeg iznenađenja jesenjeg dijela Premijer lige BiH, tuzlanske Slobode. Prvi put dres reprezentacije obukao je 17. augusta 2005. godine, kada su naši reprezentativci poraženi od Estonije u prijateljskom susretu (0:1). Imao je 22 godine, nosio je dres slovenačkog Maribora, a selektor je bio Blaž Slišković.

Na narednu utakmicu u najdražem dresu morao je čekati skoro dvije godine. Odigrao je pola sata u velikoj pobjedi protiv Turske (3:2) i to je njegova najznačajnija utakmica u dresu reprezentacije.

Posljednji put nastupio 12. septembra 2007. godine u domaćem porazu od Moldavije (0:1).

Ofanzivni vezni (32) u toku karijere igrao je za Maribor, Olimpiju, Split, Kamaz, Alaniju, Željezničar, Zrinjski, Olimpic, Shkendiju i Brotnjo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi