Ovo su igrači PLBiH sa najviše reprezentativnih nastupa

Ovo su igrači PLBiH sa najviše reprezentativnih nastupa

Darko Maletić (19 utakmica)

Dž. Mrakić

Mnogi fudbaleri širom svijeta, koji su u poznim igračkim godinama, odluče karijeru nastaviti i završiti u domaćem takmičenju ili pak u nekoj egzotičnoj zemlji.

Jedini igrač u ovom tekstu koji se igrajući za reprezentaciju uspio upisati u listu strijelaca. Za reprezentaciju je debitovao u 26. godini, kao igrač Partizana, 24. marta 2007. godine, kada je odigrao posljednjh osam minuta u velikoj kvalifikacijskoj pobjedi u Oslu protiv Norveške (2:1) pod vodstvom Fuada Muzurovića.

Zanimljivo, od 19 nastupa u dresu reprezentacije, Maletić (35) je tek dva odigrao svih 90 minuta, u kvalifikacijskom porazu od Turske (0:1) i u prijateljskom remiju s Poljskom (2:2).

Svoj prvijenac je postigao protiv Albanije (2:0) u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine, a u porazu od Portugala (2:6) u povratnom susretu baraža asistirao je Emiru Spahiću za drugi gol naše reprezentacije.

Krilni igrač Borca tokom karijere igrao je u osam različitih država, a nastupao je za bečki Rapid, Celje,  Zenit, Shinnik, Vaslui, Partizan, Koblenz, Aktobe, Irtysh i mostarski Velež.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi