Ovog vikenda četvrto kolo Univerzitetske lige

Ovog vikenda četvrto kolo Univerzitetske lige

Ovog vikenda nastavlja se Univerzitetka liga 2012 u fudbalu, košarci i odbojci utakmicama četvrtog kola. U fudbalu u grupama A, B, C i D sastaju se:

Subota:

09:00    Fakultet za kriminalistiku : Farmaceutski fakultet
10:00    Veterinarski fakultet     : Elektrotehnički fakultet
11:00    Fakultet islamskih nauka : Filozofski fakultet
12:00    Pedagoški fakultet    : International Burch University
13:00    Fakultet za sport i tjelesni odgoj : International University of Sarajevo
14:00    Arhitektonski fakultet : Građevinski fakultet

Nedjelja:

13:00    Ekonomski fakultet    : Fakultet za javnu upravu
14:00    Prirodno-matematički fakultet : Građevinski fakultet (3 kolo)
15:00    Mašinski fakultet : Šumarski fakultet
16:00    Pravni fakultet : American University
17:00    Fakultet političkih nauka : Stomatološki fakultet
18:00    Poljoprivredno-prehrambeni fakultet : Fakultet zdravstvenih studija
19:00    Akademija scenskih umjetnosti : Saobraćajni fakultet

Slobodno kolo (četvrto) imaju ekipe: Medicinski faklultet i Prirodno-matematički fakultet.

Nakon tri odigrana kola u svim grupama je iznimno zanimljivo. Posebno se istiće grupa D u kojoj četiri ekipe Šumarskog fakulteta, Fakulteta političkih nauka, Mašinskog i Stomatološkog fakulteta dijeli bod razlike, a ovoga vikenda se igraju direktni okršaji koji bi mogli odlučiti četvrtfinaliste. Također veoma će zanimljivo biti i u duelu dvije prvoplasirane ekipe grupe B Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja i Internacionalnog Univerziteta. Neki od učesnika su za naš portal rekli:

Ivor Doder (FASTO): „Ova utakmica je za moju ekipu jako bitna, jer sa njom definitivno rješavamo pitanje prvoplasirane ekipe u našoj grupi. Smatram da sutra moramo dati sve od sebe da riješimo pitanje pobjednika što prije. Neće biti nimalo lako, ali vjerujem u svoje saigrače“.

Amir Arapčić (Poljoprivredno-prehrambeni fakultet): „U četvrtom kolu nas očekuje izuzetno težak meć protiv kvalitetne ekipe Mašinskog fakulteta. Očekujemo neizvjesnu i tvrdu utakmicu do samog kraja, jer je ovo meč koji direktno odlučuje koja će od ove dvije ekipe ići u narednu fazu takmičenja. Malu prednost dajem protivniku jer ćemo mi najvjerovatnije nastupiti bez naša dva najbolja igrača“.

Adis Alihodžić (Ekonomski fakultet): „Očekujem jednu tešku i borbenu utakmicu. Dobro se poznajemo sa ekipom Javne Uprave i zaista neće biti lako. Uz maksimalan trud mojih saigrača i mene mislim da ćemo doći do pobjede i napraviti veliki iskorak u našoj grupi“.

Univerzitetsku ligu 2012 organizuje Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu koji je krovna studentska organizacija na Univerzitetu i koji zastupa svih 40 000 studenata, uz pomoć uprave i studenata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. Liga je izazvala veliku pažnju javnosti a sve fotografije sa utakmica i rezultati će biti objavljivani na website www.spus.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.