Ovrebo poklonio pobjedu Bayernu

Liga prvaka

Ovrebo poklonio pobjedu Bayernu

Bayern je dobio poklonjenu pobjedu protiv večeras sjajne Fiorentine, nakon što je norveški sudija Tom Henning Ovrebo priznao neregularan gol Bavarcima u 89. minuti meča.

Igrači Fiorentine mnogo su bolje otvorili susret, što je izrazito iznenadilo domaće fudbalere Bayerna, koji nisu očekivali napade Ljubičastih od prve minute. Na ruku gostima išao je prilično nesigurni golman domaće ekipe Hans Joerg Butt, koji je u dva navrata prilično nespretno intervenisao, ali lopta ipak nije završila iza mreže. Alberto Gilardino imao je dobru priliku u 18. minuti, kada je probio po desnoj strani, ali se okliznuo i lopta je završila u korneru.

Franck Ribery zaprijetio je Sebastienu Freyu u 21. minuti bombom sa nešto više od 20 metara, ali je francuski veteran na golu Fiorentine pokazao zašto je već godinama među najboljim svjetskim golmanima.

Ipak, Fiorentina je do kraja prvog dijela bila u najmanju ruku ravnopravan protivnik na Football Areni Bayernu, čiji trener Louis van Gaal sigurno nije mogao biti zadovoljan izvedbom svojih izabranika u prvih 45 minuta igre. Bayern je ipak poveo u 48. minuti, odnosno trećoj minuti sudijske nadoknade, kada je Ribery srušen u kaznenom prostoru, a sudija Ovrebro je pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je Arjen Robben.

Početak drugog poluvremena donio je šok za prepunu minhensku Arenu. Nakon kornera sa desne strane i nedolučnosti odbrane Bayerna, lopta dolazi do stopera Firoentine Pera Klordupa, koji pogađa mrežu Butta za izjednačenje na 1:1. Bavarci su nakon šoka od primljenog gola, stvorili nekoliko prilika, ali Ribery i Robben nisu našli put do mreže gostiju iz Firenze.

Fiorentina je ostala sa igračem manje, nakon što je crveni karton dobio Massimo Gobbi zbog udaranja Robbena.

Nakon što su dobili igrača više u polju, domaći su još ofanzivnije krenuli ka golu Sebastiana Freya.

Minutu prije kraja Frey je konačno kapitulirao, a strijelac je bio Miroslav Klose, koji je u igru ušao zajedno sa Ivicom Olićem, koji su zamijenili Maria Gomeza i Thomasa Mullera. Međutim, Olić je uposlio Klosea, koji se nalazio u očiglednom ofsajdu, a kontroverzni sudija Ovrebo se nije oglasio i neregularan gol je priznat.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije