Ovrebo se oprašta od suđenja

Dobra vijest za navijače Chelseaja

Ovrebo se oprašta od suđenja

Edmir Škorić

Norveški sudac kojeg po dobru pamte navijači Barcelone, a po zlu navijači Chelseaja, Tom Ovrebo, najavio je kraj svoje arbitražne internacionalne karijere.

Tom Øvrebø (43) sudi već 16 godina, no nije na listi sudaca koji će dijeliti pravde mečeva Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Njegov odlazak u mirovinu najavio je Norveški nogometni savez.

"Naravno da smo tužni što Tom Henning Ovrebo neće više suditi na internacionalnoj razini, ali smo i ponosni na njegova dostignuća", saopšteno je iz pomenutog saveza.

Øvrebø nije omiljen u Engleskoj još od prošle godine, kada je sudio na polufinalnom duelu Chelseaja i Barcelone.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti