Owen: Bale još uvijek nije klasa Messija i Ronalda

Owen: Bale još uvijek nije klasa Messija i Ronalda

Midhat Šljivak

Napadač Stoke Cityja i nekadašnji reprezentativac Engleske Michael Owen smatra kako fudbaler Tottenhama Gareth Bale treba biti počastvovan što ga spominju u istoj rečenici sa Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom, ali tvrdi kako velški fudbaler još uvijek nije klasa kakva su Ronaldo i Messi.

Bale igra fantatično u posljednje vrijeme i često se njegove igre porede sa Messijem i Ronaldom, ali Owen smatra da Bale još uvijek nije klasa kao ovaj dvojac.

 

"Bale je trenutno nezaustavljiv. Favorit je za titulu najboljeg fudbaler Premiershipa. Samo nekoliko igrača može postići ovakav gol(gol protiv West Hama), i malo fudbalera može igrati na ovom nivou na kakvom je Bale trenutno. Ipak, on još uvijek nije klasa kakva su Messi i Ronaldo, ali može to uskoro postati", rekao je Owen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Bale je ove sezone postigao 19 golova za Tottenham u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.