Oxlade-Chamberlain karijeru nastavlja u Španiji?

Sevilla i Valencia žele fudbalera Arsenala

Oxlade-Chamberlain karijeru nastavlja u Španiji?

Endin Čaušević

Fudbaler Arsenala, Alex Oxlade-Chamberlain, ovog januara najvjerovatnije će napustiti redove londonske ekipe.

Oxlade-Chamberlain ove sezone nema mnogo prostora za igru, a Arsene Wenger većinom ga ostavlja na klupi za rezervne igrače. Engleski reprezentativac poručio je čelnicima kluba da želi da igra, te da ozbiljno razmišlja da u januaru potraži novi klub.

Prema pisanju engleskih medija Oxlade-Chamberlain će u januaru na posudbu, a do kraja sezone najvjerovantnije će igrati u Španiji. Interes za ovog igrača već su pokazali Sevilla i Valencia.

Još uvijek nije poznato da li će Arsenal pristati da u ugovoru stoji opcija da klub otkupi ugovor Oxlade-Chamberlaina. Navijači londonske ekipe nadaju se da se Wenger neće odreći još jednog izdanka Arsenalove škole.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi