Ozat: Čelik neće ispasti, bit će sigurno pojačanja

Turskom treneru je Olgun kao brat

Ozat: Čelik neće ispasti, bit će sigurno pojačanja

Na klupi NK Čelik u drugom dijelu sezone će biti Umit Ozat.

Ovaj nekadašnji turski reprezentativac je sa Čelikom potpisao jednoipogodišnji ugovor i bit će mu ovo ujedno prvi posao izvan Turske, a na Bilino polje dolazi na nagovor prijatelja i ujedno predsjednika kluba Aydina Olguna. 

Ozat (43) je danas u poslijepodnevnim satima sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo, što smo svakako iskoristili kako bismo razgovarali s njim o novom poslu i samim ambicijama na klupi Čelika.

"Ovo mi je drugi put da dolazim u BiH, prvi put sam tu bio sa reprezentacijom. Prije nego što sam došao raspitivao sam se o klubu, ima tu kvalitetnih fudbalera, a mogu najaviti i da ćemo se dodatno pojačati. U svakodnevnoj sam komunikaciji sa predsjednikom Olgunom", kazao nam je Ozat.

Nastavio je...

"Odmah sada idem u Zenicu kako bih upoznao stručni štab, a rado ću obaviti razgovore i s nekim od fudbalera, ovisno ko bude tu. Ostat ću sigurno nekoliko dana u Zenici. Što se tiče priprema, planirano je da startaju osmog januara, mada je moguće da budu i prije."

Najavio je i šta čeka fudbalere.

"Morat ćemo puno, puno raditi u narednom periodu kako bismo napravili dobre rezultate. Situacija na tabeli danas nije najbolja, ali ispasti nećemo", nada se Ozat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jasni su i motivi dolaska. 

"Sa Olgunom sam dugo vremena prijatelj, skoro smo kao braća. Meni je ovo izazov s obzirom da mi je kao treneru uvijek bio cilj da radim u inostranstvu. Imao sam i ponudu da idem u Azerbejdžan", poručio je Ozat koji je na klupi Čelika, podsjetimo, naslijedio Slavišu Božičića. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Ovaj mi nekako vise lici na Donner Kebab nego na trenera.
6 0
PRAVIGAZIJA
Da li ce reci:"Celik i Zenica ne zasluzuju trenutno mjesto na tabeli..cuo sam da Celik ima nabolje navijace"...hahaha, SMIJURIJA..
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti