Ozat rigao vatru na pressu: Mahmutović mi dođe i plače, šta plačeš, nije obdanište

Najavio da će trojicu igrača otpustiti

Ozat rigao vatru na pressu: Mahmutović mi dođe i plače, šta plačeš, nije obdanište

Trener Čelika Umit Ozat ponovo je bio vrlo ljut na press konferenciji. 

Njegov tim danas je na Bilinom Polju odigrao 1:1 protiv Radnika u 21. kolu Premijer lige, a Ozat je bio bijesan nakon meča na Aidina Mahmutovića jer je promašio penal za pobjedu.

Mahmutović je kod rezultata 1:1 imao penal, ali je šutirao vidsoko iznad gola. O tome ali i još mnogim situacijama Ozat je govorio na presssu.

"U prošloj i ovoj utakmici probali smo sve što je moglo da se isproba. Igrali smo protiv teških protivnika. Ja nikada u životu nisam nikome iza leđa govorio niti bih mogao biti uspješan u tome. Posebno to ne želim raditi svojim igračima. Ali, ovo sada vama govorim zato što sma njima već rekao. Zna se ko izvodi jedanaesterac. Huseinbašić ga je trebao izvesti, zašto ti dolaziš po loptu? (misli na Mahmutovića) i poslije utakmice mi onda plačeš. Zašto plačeš, nije ti ovo dječije obdanište. Trebao si razmišljati prije nego što si pucao, prije utakmice. Ima li to igdje? Jeste li primjetili da je danas na terenu bilo šest igrača koji imaju ispod 20 godina. Ja sam došao ovdje da napravim budućnost ovog kluba. Nemam ovdje ni jednu marku zarade. Ekipa igra da ne ispadne, došlo je 500 navijača, ne može ovako... U fudbalu ne može niko ništa sam da radi. Ima redsjednik, ima trener, igrači... Ako nema navijača, ne može ništa. Ako ima navijača, onda ima novinara, igrača, trenera... Ako nema predsjednika, onda opet ništa nema. Ovo je timski posao. Ekipa se bori za opstanak a samo 500 ljudi dođe na utakmicu", kaže Ozat i onda nabraja koliko ima igrača ispod 21 godine.

Dalje dodaje:

"U dvije sedmice jednu priliku smo dopustili i tri gola primili. Protivnici ne dolaze da nam dadnu gol, mi sami sebi dajemo golove. Sad sam bio u svlačionici, igrači plaču. Ja opet ponavljam, sa ovom ekipom bih u najgorem slučaju bio drugi, ali imamo taj stres i nervozu i zato imamo malo bodova. Razgovarat ću s predsjednikom. Razmišljam ovdje, čisto da kaže, između dva ili tri igrača i naše licence. Razgovarat ću s predsjednikom, ove igrače na koje mislim ne želim da budu s nama. Nemojte me pitati ko su oni, vidjet ćete. Ja ne mogu ostaviti ni jednog igrača da ovdje dođe lagano, odradi trening, uzme platu dvije hiljade eura, da ima auto ispred... Razmišljam samo o Zenici, igrači koji nemaju svoj cilj ovdje nemaju posla. Prije svega do srijede čekamo licencu jer ne mogu ništa da uradim vezanih ruku. I ja želim da radim na terenu, a na tribinama ne mogu bti od koristi", kaže Ozat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodao je da je sudija odlično sudio meč i da mu nema šta prigovoriti.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DanGraf
Koja ste vi komedija !!!!!! HAHAHAHAHAHA Molim boga da ova uprava ostane sto duze u Celiku !!! Ovo je vrhunska komedija i za*ebancija !!! Bolje i od Audicije i TLN !!!
21 11
BobPaisley
"Ja opet ponavljam, sa ovom ekipom bih u najgorem slučaju bio drugi, ali imamo taj stres i nervozu i zato imamo malo bodova." HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAH...pa i sada si drugi,ali kada se tabela okrene naopako :D :D :D :D :D :D
15 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije