"Ozbiljan" kandidat za selektora BiH našao novi posao
Kao grom iz vedra neba ime Clarencea Seedorfa se povezivalo sa reprezentacijom BiH. Ozbiljni kontakti su se na kraju pokazali kao netačni, pa je Seedorf krenuo drugim putem.

Seedorf preuzima brazilski tim

"Ozbiljan" kandidat za selektora BiH našao novi posao

M. Šljivak

Fudbalski savez Republike Srpske (FSRS) je među kandidate za selektora reprezentacije BiH predložio i holandsku legendu Clarencea Seedorfa.

Navodno je i Stručna komisija NSBiH bila u kontaktu sa Seedorfovim menadžerom, ali očigledno da ni tu nikakve konkretne saradnje nije ni bilo na pomolu.

Legendarni holadnski fudbaler će, kako stvari stoje, trenersku karijeru nastaviti u Brazilu. Počeo je pregovore sa ekipom Atletico Paranaense i navodno je veoma blizu angažmana u ovom klubu.

Danas 41-godišnji Seedorf je nakon blistave igračke karijere koju je okončano 2014. godine u brazilskom Botafogu uplovio u trenerske vode. Šansu je dobio u Milanu kao igračka legenda ovog kluba 2014. godine, ali je nakon pet mjeseci smjenjen.

Potom je 2016. godine vodio kineski Shenzen, ali je i tu ostao šest mjeseci. Dobio je otkaz u decembru prošle godine i od tada je bez posla.

Povezivao se potom sa mnogim poslovima. Najsvježiji "kontakti" su bili sa NSBiH, ali očigledno je da nikakve ozbiljne priče sa holandskim stručnjakom nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi