Turčin otpada: Terima ne zanima pozicija selektora BiH
Previsoka cijena koju je Terim postavio vjerovatno je i spasila NFSBiH velike greške obzirom da bi komunikacijska barijera, te ionako težak karakter turskog trenera mogli biti potencijalna mina u reprezentaciji BiH

Želi klupski posao

Turčin otpada: Terima ne zanima pozicija selektora BiH

M. Šljivak

Poznati turski trener Fatih Terim predstavljen je od Nogometnog saveza BiH kao jedan od kandidata za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Stručna komisija koju čine Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz obavila je jučer u Istanbulu razgovor sa legendarnim stručnjakom, ali na ovom sastanku ništa konkretno nije dogovoreno.

Cijena koju je postavio 64-godišnji Terim pred NSBiH je jednostavno previsoka, ali i njegova želja je upitna jer on cilja jedan drugi posao.

Radi se o klupi Galatasaraya. Terim je legenda istanbulskog velikana, vrata kluba su mu uvijek otvorena, pa on trenutno cilja mjesto trenera gdje bi ga mnogi navijači rado vidjeli.

Aktuelni trener Galate Igor Tudor radi veoma dobar posao. Ovaj tim je trenutno drugi u prvenstvu Turske iza Basaksehira, ali njegovo neslaganje sa rukovodstvom tima bi ga moglo koštati posla.

Struje unutar tima bi rado na klupi vidjele Terima. Iskusni stručnjak čeka na poziv i velika je mogućnost da će on uskoro postati novi trener Galatasaraya.

Tako će još jedan kandidat za selektora biti bačen u bunar. Razgovori sa trenerima nisu isto što i pregovori, a igranje velikim imenima očigledno nekome ide u prilog.

Fatih Terim je u bogatoj karijeri u tri navrata vodio Galatasaray. Osvojio je šest titula prvaka Turske, a najveći uspjeh mu je osvajanje Kupa UEFA 2000. godine.

Top Komentari

Fekir Fakic
Gdje su vam reference za ovu vijest ? Gdje su izjave ucesnika ovih pregovora ? Zasto lazete ? Zasto gurate Amara Osima nazor ? Providni ste !!!
17 5
Ars1946
Na ponudu od 15.000€ odgovor Fatiha je bio rječit i nedvosmislen: samo troskovi niegivog cuke koji uključuju hranu i hotelki tretman je mjesečno oko tih 15.000€. Čuo sam da u Bosni ima trener koji je jako zadovoljan sa tim cifrom i pokriva i troškove i tog trenera i njegovog cuke Lutve... Napomenuo je da ima i ponudu sa klupskog nivoa koja je znatnooo izdasnija....
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi