Ožbolt u KK Zagrebu

Slovenac će opet igrati Euroligu

Ožbolt u KK Zagrebu

Slovenčki reprezentativac Sašo Ožbolt potpisao je ugovor sa hrvatskim prvakom KK Zagrebom koji će na jesen prvi put igrati u Euroligi.

Ožbolt (1981, 188 cm) je potpisao ugovor na 1+1 godinu i tako će prvi put u karijeri igrati van Slovenije. Do sad je nastupao za Portorož, Triglav Kranj, Geoplin Slovan i posljednjih devet godina za ljubljansku Olimpiju sa kojom je osvojio pet titula i šest kupova Slovenije, a član je reprezentacije od 2004.

Prošle sezone je u Euroligi odigrao 16 utakmica sa učinkom od 8.8 poena i 2.3 asistencije po meču dok je u NLB odigrao 26 susreta sa prosijekom od 10.7 poena i 2 asistencije po susretu. U prošloj sezoni je sa Zmajčekima osvojio Kup Slovenije i igrao još finala NLB lige i prvenstva Slovenije gdje je njegov sad već bivši tim izgubio od Partizana odnosno Krke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.