Ožegović: Jednog dana ću ponovo obući dres Vojvodine

Nakon prelaska u Changchun Yatai

Ožegović: Jednog dana ću ponovo obući dres Vojvodine

D. Vejo

Proljetni dio šampionata nisu dobro počelizabranici  itrenera Nenada Lalatovića. Na svu muku, ostali su i bez ključnih igrača tima. Nakon odlaska Mirka Ivanića, redove je napustio i stameni centarfor Ognjen Ožegović. Rođeni Gradiščanac karijeru je odlučio nastaviti u redovima kineskog prvoligaša Changchun Yataia.

Poziv bivšeg stratega Crvene zvezde Slaviše Stojanovića koji je trenutno na kormilu ekipe Yataia, Ožegović nije mogao da odbije. Iako je prvo kucanje na vrata Lala od strane čelnika kineskog prvoligaša odbijeno, iz drugog puta je uspjelo. Uslovi kako igrača tako i kluba su prihvaćeni pa je talentovani centarfor pristao da ode u Aziju.

Teškog srca kofere je spakovao te se uputio ka novoj sredini u kojoj nastavlja karijeru. Nekoliko trenutaka prije polijetanja sa aerodroma, obećao je povratak matičnoj kući.

„Kada su u pitanju pregovori i sam transfer, najveću upornost pokazao je upravo Changchun čiji su mi uslovi odgovarali. Iz tog razloga, odlučio sam da moja nova sredina bude upravo Azija a također je trener tima Slaviša Stojanović pod čijim vodstvom sam već igrao dok sam boravio u Crvenoj zvezdi. Hvala mojoj Vojvodini,  mojim saigračima i navijačima. Jednog dana ću se vratiti i ponovo zaigrati na stadionu Karađorđe“, rekao za medije stameni napadač.

Pola sezone bilo je potrebno ovom stamenom napadaču da pokaže raskošan talenat te da uvjeri one koji su mislili da nije za ovaj sport, da griješe. Djela su najbolji odgovori, to je dokazao upravo Ožegović koji je rušio odbrane Partizana, Javora, Jagodine i drugih prvoligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti