Ožegović upisao prvi nastup

Kineski Changchun poražen na gostovanju

Ožegović upisao prvi nastup

D. Vejo

Počela je i Kineska Super liga. Izabranici Slaviše Stojanovića počeli su neslavno prvo kolo. Na gostovanju kod ekipe Guangzhou poraženi su rezultatom 0:3, a svoj debitantski natup u gostujućem timu imao je nekadašnji član Vojvodine, Ognjen Ožegović.

Ožegović je u 72. minuti meča zamijenio napadača Goriusa te pokušao svom timu pomoći da smanji ionako nedostižnu prednost. U trenutku kada je ušao u meč, njegov tim je bio u zaostatku tri pogotka što je bilo teško nadoknaditi.

Konkretnijih prilika mladi napadač nije imao. Za 20 minuta provedenih na terenu, uspio je zabilježiti dva dalekometna udarca od kojih je jedan otišao pored lijeve stative protivničkog gola dok je drugi stigao ravno u ruke čuvaru mreže.

Najzapaženiju ulogu u domaćem sastavu imao je nekadašnji igrač Atletico Madrida, Jackson Martinez koji je postigao pogodak i zabilježio asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi