Ozil i Sanchez "tjeraju" Wengera iz Arsenala
Foto: EPA

Ruši li se Wengerova strategija?

Ozil i Sanchez "tjeraju" Wengera iz Arsenala

Adnan Beganović

Mesut Ozil i Alexis Sanchez za Arsenal su ugovorima vrezani do ljeta 2018., a otočki mediji pišu da traju intenzivni pregovori oko potpisivanja novih ugovora koji bi na kraju mogli posla koštati menadžera Arsena Wengera.

Naime, prema pisanju otočkih medija klub želi što prije potpisati nove ugovore sa pomenutim dvojcem i do prije par dana sve je izgledalo kao završena stvar. Međutim, navodno su Ozil i Sanchez sa prvobitnih 10 miliona funti po sezoni zatražili po 14.5, te garanciju da će se klub boriti za trofeje.

Arsenalovo "da" na njihove zahtjeve značilo bi i mnogo veće troškove što za Arsenal nije problem, no pitanje je koliko bi se to Topnicima ekonomski isplatilo, a navodno Vengeru nije sretan jer Ozilove i Sanchezove zahtjeve vidi kao jednu vrstu ucjene.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pregovori će birti nastavljeni, a ukoliko se ispoštuju zahtjevi pomenutih igrača, otočki mediji pišu da bi zo značilo i odustajanje od Wengerove strategije što bi moglo rezultirati njegovim odlaskom

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi