Ozil je kralj asistencija u Engleskoj, ali ne i u Evropi!

Mkhitaryan na prvom mjestu

Ozil je kralj asistencija u Engleskoj, ali ne i u Evropi!

Mesut Ozil u dresu Arsenala igra fantastičnu sezonu. Sa 17 asistencija u 31 utakmici, njemački reprezentativac predvodi listu najboljih asistenata u Premier ligi i nosi epitet kralja asistencija.

Ipak, u ligama petice ima neko bolji i od njega. Fudbaler Borussije Henrikh Mkhitaryan je u ovoj sezoni upisao 18 asistencija u 34 utakmice i po tome je najuspješniji igrač od svih koji igraju u najjačim ligama Evrope.

Reprezentativac Armenije je u ovoj sezoni raspoložen i za postizanje pogodaka, pa je tako u svim takmičenjima postigao i sjajnih 18 pogodaka, od kojih je osam u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Najbolji asistent u Španiji je Neymar sa 16 asistencija u 31 utakmici, Angel Di Maria predvodi najbolje asistente u Francuskoj sa 13 asistencija u 32 utakmice, dok je Lorenzo Insigne najbolji u Italiji sa 11 asistencija u 28 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi