Ozilov otac otvorio dušu: Sine, oprosti se od reprezentacije!

Njemačka zvijezda prolazi kroz teške trenutke

Ozilov otac otvorio dušu: Sine, oprosti se od reprezentacije!

Jedan od onih na kojim su se 'slomila kola' nakon šokantnog ispadanja Njemačke u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva je Mesut Ozil, koji na Mundijalu nije pokazao gotovo ništa.

Nije Ozil bio jedini koji je podbacio, naprotiv, ali jedini je doživio da ga vlastiti navijači izvižde i izvrijeđaju što zbog loše igre, što zbog fotografija sa Erdoganom uoči samog starta Mundijala.

Dosta se stvari 'nakupilo' nervoznim njemačkim navijačima, čiji komentari vrijeđaju i bole Mesuta Ozila, što najbolje oslikavaju riječi njegovog oca Mustafe.

"Mesut je slomljen, razočaran i uvrijeđen. Navijači su ga izviždali pred odlazak na Svjetsko prvenstvo i on ne može razumjeti zašto. Nije se uvijek morao braniti. Igrao je za reprezentaciju devet godina i postao je svjetski prvak. Uvijek su svi govorili kada se pobijedi – pobijedili smo zajedno. Sada, kada smo izgubili, ispada da smo izgubili samo zbog Ozila. Izviždan je i stavljen na stub srama i potpuno razumijem da je uvrijeđen. Da sam ja na njegovom mjestu, oprostio bih se od reprezentacije", započeo je Ozilov otac intervju za Bild, te se potom dotakao spornog druženja sa Erdoganom:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Mesut je godinama bio primjer svima i ova situacija je potpuni apsurd. On voli Njemačku i svoju lojalnost je pokazao više puta. On je povučena osoba, skoro da bih mogao reći i da je stidan, i kako je on mogao odbiti ako ga je Erdogan pitao za fotografiju? On je fudbaler i samo želi igrati fudbal, nema veze sa politikom i zbog toga nije ni mislio da će ta fotografija izazvati tako loše reakcije".

Mesut Ozil je za Njemačku debitovao u februaru 2009. godine i do sada je odigrao 92 utakmice i postigao 23 gola, te bio član generacije koja je prije četiri godine osvojila Mundijal.

Top Komentari

BHBH
Pa da da preduhitri Njemacki savez prije nego ga otjeraju, otjerati g*** hebo li ga Erdoan
8 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti