Dragulj na fudbalskoj pijaci: Briljirao na Euru, pa postao žrtva stvaranja PSG-ov snažnog tima

Traži novi klub

Dragulj na fudbalskoj pijaci: Briljirao na Euru, pa postao žrtva stvaranja PSG-ov snažnog tima

Admin Čaušević

Na manje od dvije sedmice do kraja prijelaznog roka mnogi fudbalski dragulji traže novo mjesto da pokažu svoj sjaj.

Među njima je i Pablo Sarabia kojem je dolazak Lionela Messija u PSG pokvario sve planove te mora tražiti novi klub.

S ostankom Kyliana Mbappea jasno je da nebo iznad Pariza za 29-godišnjaka postalo tmurno te da je vrijeme da potraži druga mjesta sa nešto boljom klimom.

Sarabia je briljirao na Evropskom prvenstvu, bio je jedan od najboljih igrača Španije sa dva postignuta gola. I u PSG-u ima i više nego dobru statistiku.

Na 79 mečeva u dresu pariških Svetaca zabio je 22 gola i upisao 12 asistencija. Ukoliko se u obzir uzme broj odigranih minuta (4.129) znači da je dao svoj doprinos golu direketno ili indirektno svako 121 minut proveden na terenu.

PSG je prije dvije godine Sarabiju Sevilli platio 20 miliona eura, a njegov napredak od tada je bio izvanredan.

U dosadašnjem dijelu sezone igrao je nekoliko minuta protiv Troyesa, protiv Strasbourga je dobio 20 minuta i uspio je postići gol.

Fudbalska ekonomija je značajno ugrožena pandemijom koronavirusa pa su u PSG-u svjesni da ga neće moći prodati tek tako za traženi novac, pa su mu počeli tražiti klub gdje bi igrao u kontinuitetu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Španski ofanzivac je bio miran poslije dolaska Donnarumme, Hakimija, Wijnaluduma i Ramosa, ali bombastični i iznenađujući dolazak Messija ga je natjerao da mijenja planove.

Sarabia je dobio i veoma važnu ulogu i u reprezentaciji Španije te ukoliko želi da i dalje ima isti status u reprezentaciji svoje zemlje jednostavno je primoran da promijeni sredinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi