Padali potpisi u Parizu

Privremeno će ostati u klubu

Padali potpisi u Parizu

E. Škorić
Teme:

Paris Saint-Germain finalizirao je u ponedjeljak produženje ugovora Thiaga Silve, Erica Maxima Choupo-Motinga i Sergija Rica do kraja službenih nastupa, odnosno sezone 2019/20.

To je PSG uradio iz razloga što bi na brazilskog defanzivca, kamerunskog napadača i španskog golmana mogao računati u finalu Kupa Francuske protiv St Etiennea 24. jula, kao i za finale Liga kupa protiv Lyona sedam dana kasnije, odnosno za preostale utakmice Lige prvaka.

Thiago Silva (35) odigrao je 310 utakmica (17 golova) u svim natjecanjima od kada se pridružio Parižanima 2012. godine.

Rico (26) je branio na osam mečeva od dolaska iz Seville na posudbu u avgustu 2019. godine, dok je Choupo-Moting (31) igrao 48 mečeva za PSG od dolaska 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Oni su potpisali kratkotrajne ugovore, vjerovatno ih više nećemo gledati u Parizu od naredne sezone, dok zanimljivo Edinson Cavani nije produžio ni na mjesec dana. Ranije je objavljeno da je Layvin Kurzawa potpisao četverogodišnji ugovor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi