Paderborn bolji od Herthe, Vrančiću 90 minuta
Foto: EPA

Bundesliga, 10. kolo

Paderborn bolji od Herthe, Vrančiću 90 minuta

Edmir Škorić

Nogometaši Freiburga iznenadili su u gostima Koeln, dok je Paderborn bio siguran protiv Herthe.

Paderborn je s 3:1 pred svojim navijačima savladao goste iz Berlina u susretu 10. kola njemačke Bundeslige.

Poveli su domaći golom Bakalorza u 28. minuti, ali je Kalou u 41. minuti izjednačio na 1:1. U nastavku je domaći tim bio bolji, a sve to krunisao s dva gola.

Kachunga je u 52. minuti postigao drugi, a Meha u 76. minuti treći gol za Paderborn, u čijem timu je 90 minuta igrao potencijalni bh. reprezentativac Mario Vrančić. Za Paderborn je ovo bila četvrta pobjeda i sada je na sjajnom sedmom mjestu, dok Hertha ostaje 13. sa 11 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Darida je golom s bijele tačke u 50. minuti Freiburgu donio prvu ovosezonsku pobjedu i to u gostima kod Kelna. Za Freiburg bi ova pobjeda mogla biti od velike važnosti u borbi za opstanak. Mensur Mujdža nije bio u timu Freiburga zbog povrede.

Bundesliga, 10. kolo:
Koeln - Freiburg 0:1 (Darida 50 - penal)
Paderborn - Hertha 3:1 (Bakalorz 28, Kachunga 52, Meha 76/ Kalou 41)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti