Paderborn ispustio dva gola prednosti na Allianz-Areni

2. Bundesliga

Paderborn ispustio dva gola prednosti na Allianz-Areni

Edmir Škorić

Nogometaši Karlsruhera ostvarili su pobjedu u nedjeljnom susretu 22. kola 2. njemačke Bundeslige, dok je Paderborn unaprijed upisana tri boda olako ispustio u zadnjih desetak minuta.

Mogli su nogometaši Paderborna ostvariti veliku pobjedu u Minhenu i doći na drugu poziciju iza Kölna,  ali su u posljednjih desetak minuta propustili dva gola prednosti protiv 1860 Münchena.

Bh. internacionalac Mario Vrančić je u petoj minuti načeo mrežu domaćih na Allianz-Areni, da bi na 2:0, u 18. minuti susreta, povisio Albanac Alban Meha. Sanjio je domaći sastav u 81. minuti preko Daniela Bierofke, a prerano slavlje gostiju pokvario je Osako pogotkom u 86. minuti za konačnih 2:2.

Karlsruher je pogotkom Dominica Peitza iz 51. minute na Wildparkstadionu poveo protiv Sandhausena, a  Hennings je u 79. minuti riješio sve nedoumice oko pbojednika iako je u 86. minuti Adler smanjio na 2:1, no ostalo je kod tog rezultata. Karlsruher se tako se priključio klubovima koji se bore za prvo mjesto. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dodajmo da su gosti kraj utakmice dočekali s desetoricom, obzirom da je rezervista Florian Hübner u 73. dobio crveni karton.

2. Bundesliga, 22. kolo:
1860 München - Paderborn 2:2 (Bierofka 81, Osako 86/ Vrančić 5, Meha 18)
Karlsruher - Sandhausen 2:1 (Peitz 51, Hennings 79/ Adler 86)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.