Paderborn kiksao, pobjeda Aalena na povratku Fejzića

2. Bundesliga, 29. kolo

Paderborn kiksao, pobjeda Aalena na povratku Fejzića

Niz Paderborna od četiri utakmice bez poraza nenadano je prekinula Fortuna, a tim iz Düsseldorfa slavio je pobjedu od 2:1 na gostovanju kod ekipe Marija Vrančića, koja je uprkos porazu zadržala drugo mjesto.

Ipak, fudbaleri Paderborna sebi su sada malo otežali situaciju, obzirom da Kaiserslautern na četvrtom mjestu ima šest bodova manje, ali i utakmicu manje.

Gosti iz Düsseldorfa u vodstvo su stigli u finišu prvog poluvremena, a pogodio je Halloran u 42. minuti. Početak drugog dijela igre bolje su otvorili domaći igrači, pa je Meha već u 54. minuti izjednačio na 1:1. Ipak, u 77. minuti nakon gola Hoffera Fortuna je stigla do iznenađujuće pobjede na teškom gostovanju kod Paderborna, koji i dalje ostaje jedan od glavnih kandidata za ulazak u Bundesligu.

Mario Vrančić odigrao je svih 90 minuta u porazu sog tima, baš kao i Jasmin Fejzić u domaćoj pobjedi svog Aalena nad FSV Frankfurtom. Reprezentativni golman BiH tako se uspješno vratio na gol svoje ekipe nakon što je prošlu utakmicu propustio zbog gripe.

U posljednjoj utakmici na otvaranju 29. kola njemačke Cvajte između fenjeraša Cottbusa i Dynamo Dresdena nije bilo pobjednika, ali ni golova, iako su bliže pobjedi bili gosti, ali je Ouali u 43. minuti promašio penal. Gostima iz Dresdena ovo je bio četvrti uzastopni remi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.