Paderborn se uključio u borbu za Bundesligu

Igrali i bh. internacionalci u "cvajti"

Paderborn se uključio u borbu za Bundesligu

Midhat Šljivak

Prvenstvo u 2. njemačkoj Bundesligi, popularnoj "cvajti" nastavljeno je danas, a kako stvari trenutno stoje, očekuje nas izuzetno zanimljiva završnica sezone, naročito u borbi za plasman uelitni razred njemačkog nogometa.

Najbolji posao je napravila ekipa Paderborna koja je na gostovanju savladala Aue s 2:0, te se tako uključila u borbu za Bundesligu. Rupp je u 45. minuti donio prednost gostima, da bi konačnih 2:0 postavio Proschwitz u 68. minuti susreta.

Igrao je danas i nekadašnji fudbaler sarajevskog Olimpica Muhamed Subašić koji je igra nešto više od 15 minut au porazu njegovog Dynama iz Dresdena od 2:0 kod ekipe Karlsruhera koja se bori za opsatanak u Cvajti.

Pobjedu je nakon dugo vremena upisao i fenjeraš Aaachen koji je s 2:0 savladao Bochum.  Iznenađenje je napravio Ingolstadt koji je remizirao na gostovanju kod Eintrachta u Frankfurtu 1:1. te je tako domaće spriječio da gotovo osiguraju povratak u Bundesligu.

U još jednom susretu Munchen 1860 je s 2:1 savladao ekipu Dusiburga. Za gostujući sasatav nastupili su i bivši bh. reprezentativci Branimir Bajić i Džemal Berberović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.