Paderborn u derbiju savladao Frankfurt

Bundesliga, 23. kolo

Paderborn u derbiju savladao Frankfurt

Midhat Šljivak

U današnja tri susreta 23. kola 2. njemačke Bundeslige pobjede su zabilježili Paderborn i FSV Frankfurt, dok su u međusobnom duelu St. Pauli i Breunschweig odigrali bez pobjednika.

Derbi klubova koji se bore za ulazak u elitu odigrali su Paderborn i Eintracht iz Frankfurta, a domaći su na kraju slavili rezultatom 4:2. Nakon 18. minuta već je bilo 2:0 za Paderborn golovima Proshwitza iz 6. minute, te Karae iz 18. minute.

Eintracht je do kraja poluvremena izjednačio rezultat. Prvo je u 26. minuti Kohler smanjio na 2:1, da bi u 42. minuti Meier izjednačio na 2:2. Ipak, u nastavku Paderbornu pobjedu donose Rupp golom u 58. minuti susreta, te  Wemmer u 64. minuti.

FSV iz Frankfurta je na svom terenu sa 2:1 savladao Karlsruher, dok je susret St. Pauli-Breunschweig završen bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.