Pako Ayestaran više nije trener Valencije

Dobio otkaz već na startu sezone

Pako Ayestaran više nije trener Valencije

E. Čaušević

Nakon samo četiri utakmice u novoj sezoni La Lige čelnici Valencije odlučili su da uruče otkaz treneru Paku Ayestaranu.

Ayestaran je na klupi Šišmiša proveo samo 12 ligaških utakmica, ali je dobio otkaz nakon lošeg starta u novoj sezoni. Valencija je u nedjelju poražena na gostovanju od Athletic Bilbaa, a nakon utakmice saopšteno je da Ayestaran više nije trener ovog kluba.

On je svoju karijeru počeo kao asistent Rafaela Beniteza u Liverpoolu, a na klupu Valencije stigao je u martu kada je zamijenio Garyja Nevillea. Na mjesto trenera došao je kao zamjena, ali je na kraju odlučeno da će dobiti šansu da se dokaže.

Ipak, očito da Ayestaran nije dorastao ovom zadatku, pa su čelnici kluba odlučili da promijene stvari dok to ne bude kasno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi