Pala odluka: Coventry i Rotherham slave, bit će i uplakanih

Kraj sezone u nižim ligama Engleske

Pala odluka: Coventry i Rotherham slave, bit će i uplakanih

E. Škorić

Nakon službenog glasanja klubova u utorak, sezona je ranije okončana u engleskoj League One i League Two.

Radi se o trećem i četvrtom rangu engleskog fudbala. Tabele su okončane po trenutnom bodovnom stanju, ali su se u nekim slučajevima u obzir uzimali i međusobni dueli, što je recimo Wycombeu donijelo play-off ispred Petebrougha u League One, iako je potonji tim bio bolje plasiran na tabeli.

Coventry i Rotherham izborili su plasman u Championship kao dvije vodeće ekipe u League One, dok će u play-offu igrati Oxford, Portsmouth, Fleetwood i Wycombe.

Iz League One u League Two ispali su Tranmere, Southend i Bolton.

Fudbaleri Swindona su prvaci League Two, ali "disciplinska pitanja koja su u toku" znače da još nije izvjesno ko će uz ovaj tim u viši rang, a ko će ispasti.

Vjeruje se da će uz Swindon u viši rang Crewe i Plymouth, dok će u doigravanej Cheltenham, Northampton, Exeter i Colchester. Siguran putnik u niži rang je Stevenage.

Nakon glasanja u utorak, objavljeno je da polufinale doigravanja League Two započinje u četvrtak, 18. juna - dva dana prije nego što se započne sezona u Engleskoj. Finale koje će se održati u ponedjeljak, 29. juna, održat će se na Wembleyju kako je prvobitno planirano. Sve utakmice će se održavati iza zatvorenih vrata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi