Palacio kaznio Partizan

Evropska liga

Palacio kaznio Partizan

U okviru grupe H Evropske lige večeras su igrani susreti trećeg kola, a Rubin je u Kazanu sa minimalnih 1:0 savladao Neftchi, a istim je rezultatom Inter bio bolji od Partizana.

Rubin je došao do minimalne pobjede nad azerbejdžanskim predstavnikom u Evropskoj ligi, Neftchiem rezultatom 1:0 u prvom danas odigranom susretu u ovom evropskom takmičenju.

Jedini gol na ovoj utakmici postignut je u 16. minuti, a strijelac je bio Kasaev.

U drugom susretu iz ove grupe Inter je na svom Giusepe Meazza stadionu dočekao beogradski Partizan u susretu u kojem su Nerazzuri važili za apsolutne favorite.

Međutim, kombinovani sastav Intera tokom prvih 45 minuta bio je uglavnom nemoćan protiv beogradske ekipe, a jalovi napadi domaćih nisu stvarali opasnost pred golom Partizana.

U nastavku je u igru Intera ušao legendarni kapiten te ekipe, 39-godišnji Javier Zanetti, koji je unio živosti u igru italijanskog predstavnika. Inter je imao sjajnu priliku u 62. minuti, kada je sam pred golom Petrovića ostao Antonio Cassano, ali je pucao visoko preko gola.

Kako se približavao kraj utakmice, tako su fudbaleri Intera sve odlučnije kretali ka golu Partizanovog golmana. Ipak, sjajnu priliku imali su gosti u 84. minuti, kada je Marković istrčao kontru, ali mu je loptu praktično sa noge skinula odbrana Intera.

Još je bolju priliku u 87. minuti ponovo imao Marković. Izašao je ponovo sam pred Handanovića, ali mu je slovenački golman skinuo zicer.

Kako to obično biva, kazna je uslijedila vrlo brzo, već u narednom napadu. Zanetti je ubacio sa desne strane, a Rodrigo Palacio je glavom poslao loptu iza leđa Petrovića, koji je prilično traljavo reagovao.


 


szólj hozzá: Inter 1 x 0 Partizan - GolsDaRodada.Net
Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti