Pale se alarmi širom Evrope: Griezmann potvrdio da su odlučujući pregovori počeli

U čijem će dresu sjajni Francuz nastupati naredne sezone?

Pale se alarmi širom Evrope: Griezmann potvrdio da su odlučujući pregovori počeli

Antoine Griezmann je prošlog ljeta bio nadomak odlaska u Manchester United, ali je odlučio ostati, bar neko vrijeme, odan Atleticu jer Jorgandžije zbog zabrane transfera nisu bile u mogućnosti dovesti adekvatnu zamjenu.

Iako se špekuliše da i dalje postoji interes Manchester Uniteda za sjajnog Francuza, isti je od tada drastično opao, ali se onda pojavila Barcelona. Katalonski gigant je, naime, spreman platiti preko 110 miliona eura za njegove usluge.

Navodno je Griezmannov transfer u Barcelonu veoma blizu realizacije, ali zbog posljednjih vijesti će se sigurno upaliti alarmi i na Nou Campu i u ostalim klubovima koji "potajno" žele angažovati sjajnog napadača.

Naime, on je priznao da ne može biti siguran da će ostati u Atleticu, te da je upravo počeo pregovore sa Jorgandžijama koji će puno toga reći o njegovoj budućnosti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne znam da li ću ostati u Atleticu, vidjet ćemo. Razgovaramo sa klubom da vidimo šta se može uraditi", poručio je Griezmann.

Inače, Atletico je spreman Griezmanna učniti najplaćenijim igračem u historiji kluba ne bi li ga zadržao u Madirdu, međutim mnogi španski mediji špekulišu da ni to neće biti dovoljno da se zaustavi njegov transfer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi