Susret play-offa treće lige pratilo 35.000: Kultni klub se vraća na velika vrata!

Igralo se 100 minuta

Susret play-offa treće lige pratilo 35.000: Kultni klub se vraća na velika vrata!

A. Čaušević
Teme:

Širom Evrope se u nižim rangovima igraju razigravanja za plasman u viši rang. 

Priča kako slavni klub zbog finansijskih problema završi u najnižem rangu takmičenja je do sada ispričana mnogo puta.

Nakon toga uslijedi mukotrpni povratak iz ranga u rang i povratak na staze stare slave. Upravo to se dešava Palermu.

Za Palermo se može reći da je kultni klub sa Sicilije, nekada redovni učesnik Serije A i klub koji je ne tako davno prodavao igrače za impresivne cifre. Dovoljno se sjetiti transfera Paula Dybale, Edinsona Cavanija, Javiera Pastorea i drugih...

Palermo ove sezone se takmičio u Seriji C i izborio je plasman u play-off gdje je za prvog protivnika imao ekpu Triestine.

Oglasi

U prvom susretu Palermo je u gostima slavio sa 1:2 što je bio odličan pozovi da se na stadionu Renzo Barbera napravi pravi spektal.

Na tribinama ovog stadiona se okupilo čak 35.000 gledatelja što zvuči nevjerovatno obzirom da se radi o susretu trećeg ranga.

Meč je okončan 1:1, a igralo se 100 minuta. Oba gola su viđena u finišu meča. Litteri je zabio za goste, a Luperini duboko u sudijskoj nadoknadi za domaće.

Susret je početkom drugog poluvremena bio i prekinut zbog baklji, a sve je moglo otići u krivom smjeru da u prvom poluvremenu Massolo nije odbranio penal Procaccio.

Palermo se sada plasirao u četvrtfinale play-offa te ima izgledne šanse da se plasira u Seriju B. 

[twitter]https://twitter.com/ultrsp/status/1524836148325011476[/twitter]

Inače, već neko vrijeme se spominje da će Palermo postati dio grupacije City Football Group koja između ostalih upravalja i Manchester Cityjem.

Večerašnji meč je sa tribina pratio Brian Marwood, upravljački direktor grupacije. S obzirom na ambijent i atmosferu kupovina Palerma je sve izglednija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi