Tuga se nadvila nad Italijom: Preminula je još jedna legenda

Mnogo je dao italijanskom fudbalu

Tuga se nadvila nad Italijom: Preminula je još jedna legenda

E. Ganibegović

Maurizio Zamparini preminuo je u 81. godini života.

Ovog čovjeka pamtit ćemo kao predsjednika Palerma, pod čijim je vodstvo klub sa Sicilije doživio možda i najljepše momente u svojoj historiji.

Za vrijeme Zamparinija, Palermo je bio standardan i stabilan član italijanske Serije A, igrao je i u evropskim takmičenjima, a ne možemo zaboraviti ni transfere koje su u tom vremenu pravili.

Javier Pastore otišao je u PSG, Edinson Cavani u Napoli, Paulo Dybala u Juventus, a u klub je Zamparini svojevremeno doveo i bivše bh. reprezentativce Matu Jajala i Tonija Šunjića.

Zamparini je predsjednik Palerma bio od 2002. do 2018. godine, s malom pauzom 2017. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba spomenuti i da je prije Palerma vodio Veneziju petnaest godina, koju je prvo spasio bankrota, a onda je i uveo u Seriju A.

Palermo danas igra u Seriji C, dok je Venezia od ove sezone ponovo član elitnog razreda italijanskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi