Navijač ubijen sinoć tokom finala Palmeiras - Chelsea

Neredi u Sao Paulu

Navijač ubijen sinoć tokom finala Palmeiras - Chelsea

E. Škorić

Tokom nereda u Sao Paulu među navijačima Palmeirasa ubijen je jedan navijač.

Palmeiras i Chelsea igrali su finale FIFA Svjetskog klupskog prvenstva u Dohi, a istovremeno se odvijao haos u Sao Paulu gdje su pristalice brazilskog tima organizovano pratile meč.

Hiljade navijača okupile su se ispred Palmeirasovog stadiona kako bi na velikim ekranima gledali dramu u kojoj je slavio londonski tim, nakon što je u 117. minuti produžetaka Kai Havertz pogodio s bijele tačke za 2:1.

Policija je za preminulu osobu kazala da je bio zatvorski čuvar koji je te večeri bio izvan svoje dužnosti, a nije poznato ko ga je upucao.

"Došlo je do tučnjave među navijačima, što je izazvalo nerede i jedan je muškarac upucan", stoji u saopštenju policije.

Jedna osoba je i uhapšena tokom nereda, a policija je bila primorna da upotrijebi suzavac i gumene metke kako bi rastjerala gomilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi