Legenda pred veliko finale: Chelsea nema dres, historiju, tradiciju... Tu je šansa Palmeirasa

Angelo Sormani uoči finala Svjetskog prvenstva

Legenda pred veliko finale: Chelsea nema dres, historiju, tradiciju... Tu je šansa Palmeirasa

E. Ganibegović

Danas je na rasporedu finalna utakmica Svjetskog prvenstva klubova, a u Abu Dhabiju sastat će se Chelsea i Palmeiras.

Oba tima bila su slobodna u osmini i četvrtfinalu. Brazilski tim je s 2:0 savladao Al Ahly, dok je Chelsea do finala stigao preko Al-Hilala pobjedom od 1:0.

Uoči ove utakmice oglasio se i legendarni igrač Milana s brazilskim i italijanskim pasošem, Angelo Sormani, otkrivši šansu Palmeirasa da postane prvak svijeta.

"Chelsea nema dres, nema tradiciju, nema historiju i nema osjećaj prvaka. Tu je šansa Palmeirasa da osvoji naslov Svjetskog prvaka", rekao je Sormani.

SORMANI Angelo Benedicto: l'Angelo del gol | Storie di Calcio

Sormani je inače 82-godišnjak koji je u fudbalskoj karijeru igrao na poziciji desnog krila, a rjeđe na pozicijama ofanzivnog veznog i napadača.

Karijeru je počeo u Santosu iz kojeg prelazi u Italiju gdje provodi ostatak karijere igrajući za Mantovu, Romu, Sampdoriju, Milan, Napoli, Fiorentinu i Vicenzu.

S Milanom je bio po jednom prvak Evrope i Italije, svjetski prvak, osvajač Kupa pobjednika kupova, italijanskog Kupa koji je jednom osvojio i sa Romom.

Utakmica Chelsea - Palmeiras na rasporedu je od 17:30 po centralnoevropskom vremenu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gr0hot
Relevantno miljenje i izjava.
1 1
E.Car
Slušaj debila, kad su ovi igrali fudbal vi niste ni znali kako izgleda lopta. Neandertalac!!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi