Pamesa napušta ACB ligu?
Neven Spahija je trener Pamese

Grom iz vedra neba

Pamesa napušta ACB ligu?


Španski košarkaški klub Pamesa iz Valencije, koju uspješno trenira hrvatski stručnjak Neven Spahija, pomalo je senzacionalno najavio kako razmišlja o gašenju kluba.

Naime, Manuel Llorente, izvršni direktor tima koja se trenutno nalazi na sedmom mjestu sa koje je ušla u doigravanje, najavio je da postojanje kluba više nema smisla, kao što ne postoji ni pravi smisao ACB lige.

«ACB liga će postati samo zabava i ništa drugo. Nakon što je Euroliga napravila novi sistem, odnosno udijelila direktne licence do 2012. godine Barceloni, Realu, TAU Ceramici i Unicaji, ostali klubovi u Španiji više ne trebaju ni postojati. To znači da u Euroligi možemo nastupiti jedino ako osvojimo Eurocup ili budemo prvaci ACB lige. Zbog toga ne vidim svrhu ulaganja i pravljenja ekipe», istakao je Llorente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.