Panathinaikos i Atromitos opravdali uloge favorita

Super liga Grčke

Panathinaikos i Atromitos opravdali uloge favorita

Panahthinaikos je u 21. kolu Super lige Grčke minimalnim rezultatom na domaćem terenu porazio tim Plataniasa. 

Jedini pogodak na utakmici postigao je Abeid pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Gosti su kraj utakmice dočekali sa deset igrača pošto je u 83. minutu isključen Vlachodimos.

Ovom pobjedom Panathinaikos je dospio na četvrto mjesto sa 39 bodova, dok je Platainas šesnaesti sa 19 bodova, jednim manje od Levadiakosa koji se nalazi u zoni opstanka.

Ulogu favorita opravdao je i trećeplasirani Atromitos koji je također minimalnim rezultatom na domaćem terenu porazio Gianninu. Strijelac za važan trijumf bio je Papadopulos u 33. minutu susreta.

U trećem susretu igranom danas Kalloni i Smyrnis su podijelili bodove, a pogodaka nakon 90 minuta utakmice nije bilo.

Gosti su kraj dočekali sa igračem manje, a isključen je Delizisis već nakon 14 minuta igre.

Super liga Grčke, 21. kolo

Panathinaikos – Platanias 1:0 (Abeid 40.)

Potražite više informacija na temu Super League:

Atromitos – Giannina 1:0 (Papadopulos 33.)

Kaloni – Smyrnis 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.