Panathinaikos nastavlja remizirati

Grčka Superliga, 8. kolo

Panathinaikos nastavlja remizirati

Edmir Škorić

Dva najveća grčka kluba, Panathinaikos i Olympiakos, svoje utakmice osmog kola grčke Superlige igraju danas. Prvopomenuti klub svoje gostovanje kod OFI-a završio je remijem (2:2).

Panathinaikos se nakon izborenog boda protiv Lazija u Evropskoj ligi izborio za peti remi u domaćem prvenstvu. Izabranici portugalskog trenera Jesualda Ferreire ove sezone igraju očajno, pa nakon osam kola imaju devet bodova, odnosno UČINAK 2-5-1. 

 

Dakle, tek su jednom poraženi, ali svoje susrete uglavnom okončavaju bez pobjednika, kao i danas u Heraklionu.

 

Dobro su počeli jer su nakon osam minuat igre imali 1:0 vodstvo zahvaljujući pogotku Španca Tochea. OFI je uzvratio 20-a minuta kasnije preko  Vasiliosa Koutsianikoulisa koji je zabio za 1:1. Dvije minute nakon toga na semaforu je opet "ispisana" prednost gostiju iz Atine. 

 

Grčki reprezentativac Charalampos Mavrias je zabio za 2:1, no nisu uspjeli Zeleni zadržati tu prednost do kraja. U 72. minuti Sakis Papazoglou je postavio konačnih 2:2.

 

U posljednjem susretu osmog kola sastaju se Aris i Olympiakos, a taj susret je počeo od 18:30 sati.

 

Grčka Superliga, 8. kolo:

Potražite više informacija na temu Super League:

OFI - Panathinaikos 2:2 (Koutsianikoulis 27, Papazoglou 72/ Toche 8, Mavrias 29)

Aris - Olympiakos (od 18:30h)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.