Panathinaikos razbio Olympiakos u Pireju

Kraj velike serije Olympiakosa

Panathinaikos razbio Olympiakos u Pireju

Edmir Škorić

Veliki grčki derbi između Olmympiakosa i Panathinaikosa završen je uvjerljivom pobjedom gostiju!

Karaiskakis stadion je nedavno slavio veliku pobjedu nad Manchester Unitedom u osmini finala Lige prvaka (2:0), pa niko nije očivao da će na istom mjestu s 3:0 slaviti Panathinaikos.

U žestokom gradskom derbiju Olympiakos je bio potpuni favorit, ali su Crveni pali nakon čak 20 utakmica bez poraza. I dalje su ubjedljivo na vrhu sa 74 boda (19 više od drugoplasiranog PAOK-a), ali svakako da su pobjede u derbijima ono čemu se fanatični navijači najviše nadaju.

Daniel Pranjić je u finišu prvog dijela postigao gol za Panatu, a Berg je u 68. udvostručio vodstvo gostiju. Dominguez, koji je pogodio za 1:0 protiv Uniteda, promašio je penal u 82. minuti. Abeid je u 89. stavio tačku na 'i' i ovjerio trijumf Panathinaikosa.

Potražite više informacija na temu Super League:

Olympiakos je, dakle, poražen nakon 20 utakmica, ali njegovim igračima i navijačima najvažniji je sada meč na Old Traffordu protiv Uniteda. Tamo brane 2:0 iz prvog susreta i nadaju se velikom plasmanu u četvrtfinale.

Grčka Superliga, 27. kolo:
Olympiakos - Panathinaikos 0:3 (Pranjić 45, Berg 68, Abeid 89)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.