Historijski trenutak za makedonski fudbal: Goran Pandev zatresao mrežu Austrije
FOTO: EPA

Prvi gol na velikim takmičenjima

Historijski trenutak za makedonski fudbal: Goran Pandev zatresao mrežu Austrije

H. Zilić

Iskusni Goran Pandev upisao se u historiju makedonskog fudbala.

U 28. minuti utakmice protiv Austrije u okviru EURO-a, Pandev je iskoristio grešku austrijske odbrane i postigao historijski pogodak za Sjevernu Makedoniju na velikim takmičenjima.

Nakon gola nastupilo je veliko slavlje navijača i igrača Sjeverne Makedonije na tribinama stadiona u Bukureštu na kojem se igra ova utakmice.

Trenutni rezultat je 1:1, a Austrija je povela golom Lainera.

Lainer pogodio za vodstvo Austrije

Tim Franca Fode je imao terensku inicijativu od prvog minuta, a u 18. došao je do gola. Sabitzer je sjajno uposlio Lainera koji lako matira golmana Dimitrievskog za veliko slavlje navijača koji su došli iz Austrije.

Top Komentari

Sierra_Leone1946
Bravo Pandev, BRAVO MAKEDONCI !!!
4 0
Hele
Bravo majstore, naprijed komšije
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi