Makedonci nisu što su nekad bili, govori to i izjava Pandeva pred gostovanje Njemačkoj

Vjeruje da se mogu nadati dobrom rezultatu

Makedonci nisu što su nekad bili, govori to i izjava Pandeva pred gostovanje Njemačkoj

E. Škorić

Kapiten reprezentacije Makedonije Goran Pandev priželjkuje iznenađenje u meču protiv Njemačke.

Njemačka je apsolutni favorit, ali Pandev smatra da je sve moguće u nogometu i da se čuda katkad događaju.

"Znamo vrlo dobro s kim igramo, nekoliko puta sam rekao da mi je čast igrati protiv takvog protivnika. Znamo kakvu kvalitetu ima Njemačka i ne treba nam više motiva kada igramo protiv Njemačke", rekao je Pandev, pa je dodao:

"U prošlosti smo pokazali da se možemo nositi s velikim momčadima i mislim da Njemačka zna kvalitetu koju imamo, zna da nismo momčad od prije pet ili šest godina, mislim da znaju da imamo kvalitetu i očekujem od njih da oprezno uđu u utakmicu. Obično su favoriti, ali ovo je nogomet, a zašto ne bi bilo i čudo? U ovoj utakmici trebat će nam sreća, naravno, ali sutra nemamo što izgubiti, a uvjeren sam da ćemo svi dati više od sto posto. Mislim da će to biti sjajan utakmica".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Njemačka dočekuje Makedoniju u Duisburgu sutra od 20:45 sati. Nakon dva kola, Njemačka je prva u grupi sa šest bodova, Armenija je također maksimalna, a Makedonija i Rumunija imaju po tri boda. Bez bodova su Island i Lihtenštajn.

Makedonci su u prvom kolu s 3:2 poraženi na gostovanju kod Rumunije, a onda su razbili Lihtenštajns 5:0. Njemačka je pak dobila Island s 3:0, pa Rumuniju u Bukureštu s 1:0.

Top Komentari

struja
E,sad su sjeverni makedonci
0 0
Famoza
Kako nisu isti hahahha, Pandev kapiten zadnjih 17 godina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi