Selektor kadeta na press konferenciji

Pandža: Djeca se puno nerviraju, trebaju uživati u košarci

E. Škorić

Selektor kadetske košarkaške reperzentacije Josip Pandža govrio je uoči mečeva sa Španijom.

Kadeti se pripremaju za Svjetsko prvenstvo u Španiji, a upravo će im Španija biti protivnik u naredne dvije utakmice.

"Ovom prilikom ću sumirati sve ono što smo uradili u ovom proteklom periodu. Iza nas je 25 dana rada i iz nekih objektivnih razloga, povreda, juniorske završnice, nismo trenutno u fizičkom stanju kakvo je potrebno za SP i kroz naredni period najviše ćemo se baviti time", rekao je Pandža, dodavši:

"Ono što je meni još također važno, u zadnje vrijeme primijetim da se djeca u zadnje vrijeme jako nerviraju na svaki promašaj i svaku pogrešku. Oni su već pod jednim velikim pritiskom, uzimaju sve na sebe, previše se nerviraju i cilj nam je da ih dovedemo u fazu da se igraju košarke, a ne da se nerviraju. Ne odgovara nam njihova napetost. Imaju prevelika očekivanja zbog javnosti, zbog svega što se očekuje od njih i nama je, osim fizičkog dijela, taj psihološki pristup jako važan. Ako uspijemo doći u stanje da ovo SP ne bude pitanje života i smrti, nego da idemo iz dana u dan da uživamo, možemo da pokažemo velike stvari".

Osvrnuo se na mečeve sa Španijom

"Što se Španije tiče, dolazi nam na noge. Nikad prije nisu dolazili da igraju protiv neke naše reprezentacije i to nešto govori o nama. Te dvije utakmice protiv Španije će nam maksimalno otvoriti oči i rezultatski nisu ključne. Moramo doći u fazu da smo najbolji kada je najvažnije, a to je u fazi Svjetskog prvesntva. Želimo priuštiti publici pravi košarkaški spektakl. Sigurno sa obje strane ima sjajnih igrača. Pozivam publiku da u što većem broju dođe da gleda ove mlade momke".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi