Pandža donio pobjedu Mechelenu

Dialiba odigrao skoro svih 90 minuta

Pandža donio pobjedu Mechelenu

Edmir Škorić

Mechelen je u prvoj utakmici 7. kola belgijske Jupiler lige slavio minimalnu pobjedu nad Standardom (1:0), a gol odluke postigao je naš reprezentativac Boris Pandža.

Mreže su mirovale sve do pet minuta prije kraja utakmice, a onda je bh. reprezentativni stoper Boris Pandža matirao gostujućeg golmana Bolata, te donio erupciju oduševljenja na tribinama Argos Oil stadiona.

Pandža je odigrao svih 90 minuta i bio je na visini zadatka u defanzivnom redu, ali eto umjesto svojih napadača riješio utakmicu. Boubacar Diabang Dialiba, bivši napadač Željezničara, napustio je teren tek u 89. minuti utakmice.

Ovom pobjedom se Mechelen izjednačio na prvom mjestu sa Genkom koji, doduše, ima utakmicu manje.

Juper liga Belgije, 7. kolo:
Mechelen - Standard 1:0 (Pandža 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.