Pandža donio pobjedu Mechelenu

Club Brugge bez problema sa Lokerenom

Pandža donio pobjedu Mechelenu

Večeras je nastavljeno odigravanje 22. kola fudbalskog prvenstva Belgije, a odigrano je šest utakmica.

Strijelci su najraspoloženiji bili na susretu između Mechelena, bh. internacionalaca Dialibe i Borisa Pandže  i Racinga iz Genka, a susret je završio pobjedom domaćina rezultatom 3:2. Gol za pobjedu u 87. minuti bio je djelo reprezentativca Bosne i Hercegovine Borisa Pandže.

Buffel je doveo goste iz Genka u vodstvo šest minuta prije kraja prvog poluvremena, a na 1:1 izjednačio Gorius u drugoj minuti nastavka udarcem sa bijele tačke.

Ruis je donio prednost Mechelenu samo dvije minute kasnije, ali je Benteke u 65. minuti stvari vratio na početak. Ipak, četiri minute prije kraja utakmice, Pandža se priključio napadu svoje ekipe i pogodio za pobjedu Mechelena.



Club Brugge nije dopustio nikakvo iznenađenje na svom terenu protiv Lokerene, te su susret riješili sa laganih 3:0. Rafaelov je u 17. minuti pogodio za vodstvo domaćina, a golijada je nastavljena u nastavku, kada su Vazques i Akpala donijeli 12. ovosezonsku pobjedu za Club Brugge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.