)
Pandža i Dialiba upisali novu pobjedu

Fudbalsko prvenstvo Belgije

Pandža i Dialiba upisali novu pobjedu

Adnan Beganović

Večeras je odigrano pet utakmica 14. kola belgijskog fudbalskog prvenstva, a veliku senzaciju priredili su fudbaleri Eupena koji su kao gosti rezultatom 3:1 svladali favorizirani Standard.

Strijelci za Eupen bili su Vandenbergh (dva gola) i Jadid, dok je jedini pogodak za Standard postigao Cyriac. Bh. internacionalac Ervin Zukanović odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku momčad.

Mechelen pred svojim navijačima nije imao većih problema u duelu sa Charleroijem.Momčad čije boje brani bh. reprezentativac Boris Pandža slavila je sa 2:0, a pogotke su postigli Destorme i Welmet. Pandža je na terenu proveo svih 90 minuta, dok je pomalo zaboravljeni nekadašnji igrač Željezničara, Dialiba, za Mechelen igrao u posljednjeih 28 minuta.

U ostale tri utakmice postignuti su sljedeći rezultati: Kortrijk - Germinal 4:0, Lierse - Lokeren 2:2, St. Truiden - Waregem 0:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti