Pandža i Mechelen tri od tri
Boris je prezadovoljan startom u Belgiji

Odigrano treće kolo u Belgiji

Pandža i Mechelen tri od tri

M. Maksimović

Šest utakmica trećeg kola odigrano je u Belgiji ove subote. Najviše razloga za zadovoljstvo imaju Boris Pandža i njegov Mechelen. Nekadašnji osvajač Kupa Kupova je sjajno krenuo u ovu sezonu.

Tri utakmice, tri pobjede, a treća je stigla protiv Liersa, a čovjek odluke je bio Yoni Buyens koji je zabio u 63.minuti, na kraju će se ispostaviti za konačnih 1:0. Boris Pandža je odradio cijelu utakmicu i svakako je prezadovoljan početkom u ekipi Mechelena.

Westerlo Adnan Mravca je za sada na omjeru 1-1-1 u prve tri utakmice, a dva boda na svom terenu je ekipa nekada velikog igrača Jana Ceulemansa ispustila u susretu protiv Waregema.
Domaćini su poveli golom De Pettera u 46.minuti, a gosti su bod izvukli u 89.zahvaljujući Jeremyju Bokili. Adnan Mravac je odradio cijelu utakmicu.

Adnan Čustovića napustio je Gent, a njegova bivša ekipa uspjela je preokretom uzeti tri boda protiv Eupena. Gosti su poveli preko Lepillera u 24.minuti. Coulibaly je izjednačio u 56.minuti, dok je na kraju utakmice u velikog tragičara izrastao Kocabas autogolom.

Smajićev Lokoren je iznenadio Standard  odigravši u gostima 3:3. Sama utakmica je ponudila dosta uzbuđenja, gosti su imali 0:2, Standard je poveo 3:2, ali je goste spasio Katuku Tshimanga golom dvije minute kraja. Sulejman Smajić nije bio u sastavu Lokera.

Rezultati 3.kolo:
Standard - Lokeren 3:3
Gent - Eupen 2:1
Andrlecht - Germinal 4:0
Kortrijk - Sint-Truiden 2:0
Mechelen - Lierse 1:0
Westerlo - Zulte-Waregem 1:1



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti