Selektor naše reprezentacije za SportSport.ba

Pandža: Ne treba nam naš mentalitet, želim timsko ponašanje

S. Mlaćo, foto: Endin Čaušević

Naša juniorska košarkaška reprezentacija danas je na pripremama u Svetom Martinu na Muri odigrala drugu prijateljsku utakmicu, a naši momci su slavili 74:62.

 Prednost smo imali od samog početka, te zasluženo slavili. I pored toga naš selektor Josip Pandža imao je mnogo kritika na naše momke.

"Igrali smo definitivno protiv slabijeg protivnika nego sinoć, a po mom mišljenu sinoć smo odigrali bolju utakmicu iako smo izgubili. Ovdje smo dominantni fizički, ali to nismo najpametnije koristili. Brzali smo, pokušali što prije da napravimo što veću razliku, ali to nismo uspjeli. Mi u ovim odnosima igrača jedan s drugim nećemo ništa napraviti u Turskoj, te bi protiv jačeg protivnika bili poraženi, a jači nas protivnici čekaju na Evropskom prvenstvu. U trenutcima kada se desi neka greška ili kad protivnik napravi neku seriju mi ne znamo da reagujemo, igra nam se raspada i dolazi do sukoba među igračima. Ja mogu da čuvam to među četiri zida, ali to govorim namjerno jer će i oni ovo gledati. Želim da ih potaknem na timsko ponašanje i kada ne ide, te mene ne boli izgubljena lopta ili promašaj, već me boli to što kada se to dešava mi jako loše reagujemo, bez podrške, nego kao da čekamo prvi momenat da uđemo u neki sukob", istakao je naš selektor.

"Možemo biti pravi ako budemo imali briljantni odnos među igračima. Nama treba jedan finski, danski, švedski mentalitet, a ne treba nam naš mentalitet. Sa današnjom igrom i pristupom sami smo sebi najveći protivnici. Ja ću sigurno da razgovaram sa momcima u četiri zida i da se to ne dešava", jasan je Pandža.

O protivnicima na Evropskom prvenstvu naš sagovornik kaže.

"Izralel poznajem malo manje, a Slovenija ej ta koja igra najsličnije Izraelu. Jako je teško igrati protiv takvih ekipa i to se može desiti protiv Izralea. Moramo pokazati maksimalnu kocentranciju te ispoštovati taj plan igre", kazao je Pandža na kraju razgovora za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti