Pandža pogodio, a i Mravac prošao dalje

Osmina finala Kupa Belgije

Pandža pogodio, a i Mravac prošao dalje

Večeras su odigrani neki susreti osmine finala Kupa Belgije, a dalje su se plasirali i klubovi naših Adnana Mravca i Borisa Pandže. Stoper Mechelena je bio čak i strijelac u večerašnjem susretu.

Mechelen se mučio sa Kotrijkom sve do 75. minute kada je naš reprezentativni stoper, Boris Pandža pogodio za 0:1. Samo dvije minute poslije, gosti su udvostručili prednost, a ovaj put strijelac je bio iskusni veznjak, Kevin Geudens.

Do kraja utakmice postignut je još jedan pogodak, Kortrijk je smanjio na 1:2, a gol je postigao Rossini.

Westerlo našeg Adnana Mravca je napravio veliko iznenađenje večeras, tako što je iz Kupa Belgije eliminisao Anderlechta na svom Het Kuipje stadionu.

Rezultat je glasio 1:0, a jedino gol je postigao brazilski napadač, Paulo Henrique Carneiro Filho u 46. minuti susreta.

Najviše golova u večerašnjim susretima je bilo na Herman Vanderpoortenstadionu gdje su snage odmjerili Lierse i Tournai, a rezultat je glasio 4:1.

Rezultati Kupa Belgije:

Gent - Eupen 3:1
Cercle Brugge - Waasland-Beveren 3:1
Germinal - Club Brugge 2:1
Kortrijk - Mechelen 1:2
Lierse - Tournai 4:1
Westerlo - Anderlecht 1:0
White Star Wolwe - Lokeren 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije