Pandža: Stadion je eksplodirao nakon gola

Iz Mechelena za SportSport.ba

Pandža: Stadion je eksplodirao nakon gola

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Boris Pandža bio je ponovo strijelac u pobjedi svoje ekipe Mechelena nad Standardom iz Liegea.

Pandža je ponovo junak Mechelena. Reprezentativni stoper Bosne i Hercegovine pogodio je mrežu gostiju iz Liegea pred sam kraj utakmice, te tako donio svojoj ekipi sva tri boda.

"Bila je to teška utakmica. Prije susreta, pretpostavljao sam da bi jedan gol mogao odlučiti pobjednika. Iskren da bude, nije to bio susret lijep za oko, bez mnogo pravih prilika na obje strane", kaže Pandža u razgovoru za SportSport.ba.

"I, onda, pred sami kraj utakmice, kada su svi očekivali da će završiti neriješeno, dobio sam loptu iz slobodnog udarca i pogodio. Bila je identična situacija kao i protiv Waregemama kada sam također bio strijelac. Stadion je tada proključao. Ma čudo jedno. Navijači su skandirali moje ime i osjećaj je zaista bio neopisiv".

Koji su ciljevi Mechelena ove sezone?

"Naš je cilj da na kraju sezone budemo šesti. Realno, mi nismo ekipa iz vrha, ali prošle godine je Mechelen zauzeo sedmo mjesto, a sada nam je cilj da se probijemo među šest najboljih. Mi nismo u rangu Anderlechta, Genka ili Bruggea, ali guramo dobro i nadam se što boljem plasmanu na kraju sezone".

Stoper koji postigne dva gola u sedam utakmica u svom novom klubu mora biti zadovoljan učinkom.

"Ama, ja sam prezadovoljan. Ljudi ovdje su me prihvatili, kod navijača uživam ogromnu podršku, kao i od trenera povjerenje. Imam samo riječi hvale za ovaj klub, a ja se nadam da ću kako sezona bude odmicala biti još bolji", dodao je za kraj razgovora za SportSport.ba Boris Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.