Pandža: Stojim iza svake izgovorene riječi, šta nije jasno?

Bahati Pandža za SportSport.ba

Pandža: Stojim iza svake izgovorene riječi, šta nije jasno?

Edmir Škorić

Izjava bivšeg bh. reprezentativca Borisa Pandže za hrvatske medije uzdrmala je našu javnost i to s razlogom.

Pandža je odlučio 'otvoriti dušu' i to ni manje ni više nego hrvatskim Sportskim novostima. Nagovorio se Boris Safetu Sušiću, ljudima koji vode naš nogomet i, zanimljivo, otkrio kako u Brazil na Svjetsko prvenstvo ne ide jer je - Hrvat!?

"Ne želim da me se shvati pogrešno, da sam nacionalist, jer nisam. Imam prijatelja svugdje i svoju zemlju volim kao i bilo tko iz Sarajeva. Ali, još prije dva mjeseca dobio sam informaciju kako u Brazil može ići samo jedan Hrvat i izgleda da će tako biti. Toni Šunjić igra odlično i apsolutno zaslužuje igrati na SP-u, no zar nema još dobrih igrača među Hrvatima? Znam da su ljudi iz Saveza kave pili s roditeljima Kolašinca, nagovarali ih da Sead igra za reprezentaciju, ali zašto to nisu isto radili s roditeljima Branimira Hrgote? Zašto na širem popisu nema nijedan igrač prvaka Zrinjskog i viceprvaka Širokog? Uvijek sam sebe smatrao nekom poveznicom reprezentacije s Hrvatima iz Hercegovine, ali ne znam kakvu poruku njima šalje ovakav odnos prema hrvatskim igračima u reprezentaciji", izmeđi ostalog je za Sportske novosti rekao Pandža.

Nazvali smo ga u želji da nam da komentar i da nas možda uvjeri kako smo pogrešno protumačili njegovu izjavu datu hrvatskim kolegama. Nije pokazao pretjeranu volju i želju da se bh. javnosti na neki način izvine za preteške riječi.

"Borise, zaista stojiš iza onoga što si rekao u intervjuu za SN?", upitali smo ga, a onda je uslijedio pomalo bahati odgovor:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Da, šta je tu nejasno? Je li ima neki problem oko toga? Sve što tamo piše, tako sam rekao i ja stojim iza toga. Nema potrebe da išta govorim, mogli ste sve pročitati i sve je tačno. Nemam više komentara, to me ne zanima", rekao je Pandža za SportSport.ba.

Uvjeren je Boris, dakle, da na Mundijal ne ide jer je Hrvat, jer u bh. reprezentaciji nema mjesta za dvojicu Hrvata. Međutim, treba znati da u posljednje vrijeme više nije igrao nego što je igrao. Uostalom, vrijeme će pokazati jesu li njegove riječi opravdane i je li zaslužio da bude dio bh. reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.