Pandža tragičar, Čustović junak

Fudbalsko prvenstvo Belgije

Pandža tragičar, Čustović junak

Adnan Beganović

U okviru 6. kola belgijskog fudbalskog prvenstva Kortrijk je s minimalnih 1:0 svladao Mechelen, a tragičar utakmice je naš reprezentativac Boris Pandža koji je u 10. minuti pogodio sopstvenu mrežu.

S druge strane, nekadašnji bh. reprezentativac je pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena donio tri boda Germinalu u duelu sa Charleroijem

Standard nije imao problema sa Cercle Bruggeom. Tchitie je već u 6. minuti doveo Standard do prednosti, dok je pogodak za konačnih 2:0 postigao Vitsel iz jedanaesterca.

Dobru utakmicu odigrali su fudbaleri Lersa i Genta, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika. Gent je pogotkom Soumahoro u 7. minuti došao do prednosti, da bi u 32. minuti Sonck izjednačio, no 6 minuta kasnije Smet ponovo Gentu vraća prednost. I kada se očekivao kraj, Sonck svojim drugim pogotkom donosi Liersu bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti