Pandža u narednih 24 sata postaje igrač Rangersa

Naš reprezentativac ide u Škotsku

Pandža u narednih 24 sata postaje igrač Rangersa

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Boris Pandža na pragu je potpisa za slavni škotski klub Glasgow Rangers.  

Kako javljaju škotski mediji, Rangers i Pandža uspješno su pregovarali, pa bi igač u narednih 24 sata trebao potpisati ugovor na tri godine.

"Razgovarao sam s Borisom i on želi doći. Pandža je neko ko još uvijek može puno dati. Nadam se da će se sve završiti u narednih 24 ili 48 sati", rekao je menadžer Glasgowa Ally McCoist.

Pandžu je Rangersima preporučio bivši bh. reprezentativac Saša Papac, nakon što je ovom istekao ugovor u belgijskom Mechelenu. Iza njega je teška povreda koljena, zbog čega nije prešao u kijevski Arsenal prošle godine.

Rangers je izbačen u četvrtu ligu prije dvije sezone, no odmah je krenuo prema prvoj ligi. Trenutno je u trećoj ligi, ali i dalje, uz Celtic, najveći škotski klub. Glasgog R. je 54 puta bio prvak Škotske, 33 puta je osvojio Kup, a 27 puta liga kup. 

Osim njega, Rangers je već doveo sedam pojačanja, a blizu prelaska u ovaj klub je i Tunižanin Bilel Mohsni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti